EmailTwitterFacebookLinkedIn

Het TextielMuseum is een dynamisch museum in bedrijf. Het is de enige plek ter wereld waar design, kunst, mode, erfgoed én innovatie op het gebied van textiel samenkomen. De combinatie van inspirerende tentoonstellingen, educatieve programma’s en het gespecialiseerde TextielLab, de professionele werkplaats van het museum, voor onderzoek en productie maakt het museum uniek in zijn soort. In het TextielLab werken (inter)nationale ontwerpers, kunstenaars en veelbelovende studenten samen met onze productontwikkelaars om de eindeloze mogelijkheden van textiel te ontdekken.  

Het museum is volop in beweging. We zijn van start met een ambitieus vernieuwingsprogramma in samenwerking met Mecanoo architecten en de gemeente Tilburg, dat de komende jaren gefaseerd uitgerold wordt. In het toekomstige museum staat onze liefde voor textiel centraal. We willen een plek creëren waar alle zintuigen worden geprikkeld. Onze toekomstvisie vraagt om een herinrichting van het museum met nieuwe (semi-permanente) presentaties, een verbeterde customer journey en uitbreiding van publieks- en educatieve faciliteiten met verbreding van ons publieksdoelgroepen. Er ontstaat een geheel nieuw museum en state of the art werkplaats, dat voorbereid is op de toekomst voor meer bezoekers.

Het team Marketing en Communicatie houdt zich op strategisch, tactisch en operationeel niveau bezig met het in de markt zetten van de organisatie, het bewerken van de markt en het profileren van de organisatie intern en extern. Wij zijn op korte termijn op zoek naar een:

Hoofd Marketing en Communicatie

voor 36 uur per week

Als Hoofd Marketing en Communicatie vertaal je samen met het team (drie vaste medewerkers) de strategie van het TextielMuseum en TextielLab door in concrete actiepunten voor de korte, middellange en lange termijn. Je bent verantwoordelijk voor de communicatie- en marketingstrategie en de uitvoering daarvan in samenwerking met het team. Daartoe organiseer je werkzaamheden, verdeel je taken en verantwoordelijkheden en bewaak je de voortgang van werkzaamheden, onderzoeken en campagnes. Je geeft ondersteuning en advies op het brede terrein van Marketing & Communicatie en maakt deel uit van diverse projectgroepen. Je stelt het afdelingsjaarplan op en bewaakt begrotingen en daaruit voortvloeiende budgetten. Daarbij geef je tactisch advies aan het Management Team (waar je voor het TextielMuseum onderdeel van uitmaakt) en de directeur en adviseer je de organisatie op het gebied van woordvoering vanuit het museum. Onderwerpen die de komende jaren op jouw agenda staan zijn het doelgroepenbeleid, optimaliseren van klantdata, de strategische positionering, input voor de meerjarige subsidieaanvragen o.a. vanuit het strategisch plan van het TextielMuseum, de verbinding tussen TextielMuseum en TextielLab en het vergroten van de naamsbekendheid richting bezoekers en professionals.

Wie zoeken wij?

Jij bent bekend met de culturele sector, ervaring in musea is een pré. Je bent gewend om te werken met specifieke doelgroepen, deze te monitoren en aan te scherpen waar nodig. Daarbij heb je aantoonbaar ervaring met en een heldere visie op Marketing en Communicatie, heb je ervaring met het opstellen van realistische jaarplannen inclusief begroting en heb je gedurende meerdere jaren een team aangestuurd. Je hebt een flexibele instelling, kunt goed overzicht houden, concretiseert acties vanuit visie en strategie, kunt onder druk werken, improviseren en prioriteren waar nodig. Je hebt een nuchtere persoonlijkheid en een motiverende stijl van leidinggeven. Je bent resultaatgericht, zodat de marketing en communicatie inspanningen zich door vertalen in bezoekerscijfers en de opdrachten portefeuille van het TextielLab. Daarbij beschik je over schrijf/redigeertalent, de welbekende ‘vlotte pen’, voor diverse uitingen en regie.

En verder:

  • Beschik je over hbo werk- en denkniveau.
  • Beschik je over een relevant (cultureel) netwerk.
  • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

Wat bieden wij?

Wij bieden ons nieuwe Hoofd Marketing en Communicatie een interessante functie met veel verantwoordelijkheid in een dynamische werkomgeving met betrokken medewerkers. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar (met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd). Je arbeidsvoorwaarden zijn conform de Museum cao. De functie is ingeschaald in schaal 11, waarmee het salaris bij een 36-urige werkweek (dinsdag – vrijdag) afhankelijk van leeftijd en ervaring minimaal € 3.801,- en maximaal € 5.075,- bruto per maand bedraagt. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld, 3,4% eindejaarsuitkering en 194,4 vakantie uren (op basis van 36 uur). Wanneer je meer dan 12 kilometer enkele reis moet reizen naar je werklocatie kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in je reiskosten. Je pensioen wordt ondergebracht bij het ABP.

Als werkgever hanteert Stichting Mommerskwartier een beleid van gelijke kansen. Daarbij wil het TextielMuseum een inclusief museum zijn voor iedereen. Gelijkheid en diversiteit vinden wij belangrijk en we zetten ons in om een organisatie en plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit te reageren.

Interesse in de functie van Hoofd Marketing en Communicatie?

Leuk! Wil je eerst nog meer informatie over de functie of de procedure? Neem dan contact op met de afdeling HRM van Stichting Mommerskwartier via 013-5494515 of emailadres hrm@mommerskwartier.nl, zij zorgen dat je vragen door de juiste persoon beantwoord worden.

Hebben we je enthousiast gemaakt? Dan ontvangen we graag jouw curriculum vitae en korte motivatie en/of videoboodschap uiterlijk zondag 18 augustus aanstaande via onderstaande Solliciteren-knop. Een brief mag je richten aan Jochem Otten, Directeur van Stichting Mommerskwartier.

De eerste selectiegesprekken zullen worden gehouden op woensdag 28 augustus 2023 in de ochtend, de tweede gesprekken op donderdag 5 september in de middag. Vanwege de zomervakantie hanteren we een langere reactietermijn voor deze functie en zullen we dus ook pas later op je sollicitatie kunnen reageren, dit zal uiterlijk 22 augustus 2024 zijn.