EmailTwitterFacebookLinkedIn

Werken bij Regionaal Archief Tilburg

Bij Regionaal Archief Tilburg wordt historische informatie van twaalf gemeenten voor een groot publiek toegankelijk gemaakt.

Werken bij een archief is erg veelzijdig. Uiteindelijk draait het allemaal om het beschikbaar stellen van de informatie van twaalf gemeenten, zowel digitaal als analoog. Het archief is daarmee erg dienstverlenend en klantgericht. Digitaal archief is de toekomst maar uiteraard staat veel informatie nog op papier, op fysiek beeldmateriaal (foto en film) of op geluidsbanden.

De medewerkers en vrijwilligers van ons archief zijn dagelijks aan het werk om archiefstukken beschikbaar te krijgen voor een breed publiek en om bezoekers en klanten te helpen bij hun zoektocht naar het verleden. Samen duiken wij de gemeentelijke archieven in om bijvoorbeeld voorouders op te sporen of bouwtekeningen in te zien. Dit gebeurt digitaal en in de studiezaal tijdens bezoektijden. Buiten bezoek- en kantoortijden zijn medewerkers van het archief bereikbaar via de chat. 

Bij Regionaal Archief Tilburg kun je onder andere werken met beeld- en geluidcollecties en overheids- of particuliere archieven. De werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het (digitaal) beschikbaar stellen van archiefstukken, bezoekers online of in de studiezaal begeleiden, het beheren van archieven, inventariseren, conserveren en digitaliseren van de collectie en het gebouw of de (ICT) systemen beheren en onderhouden.

Scrol naar beneden om te zien of er een interessante vacature voor je open staat. 


             
           


Actuele vacatures

Staan er geen vacatures open of staat die van jou er niet tussen?
Stuur dan, o.v.v. de door jouw gewenste functie, een open sollicitatie in:

Onze medewerkers vertellen...

Jaël Jonkman
Projectleider Archief

Ik houd mij bij Regionaal Archief Tilburg voornamelijk bezig met digitale dienstverlening, zoals chatten, sociale media en webcare.

Het allerleukste van mijn werk is dat het constant verandert. De digitale wereld is volop in ontwikkeling en ik vind het een hele toffe uitdaging om met behulp van al die nieuwe ontwikkelingen onze dienstverlening te verbeteren en uit te breiden. Hoe zet je grote ideeën om naar werkelijke veranderingen in de praktijk? Daar word ik blij van!     

Lobke Bool
Assistent Archief

Werken bij een archief stoffig en saai? Helemaal niet! Alweer zes jaar werk ik bij één van de leukste organisaties van Tilburg. Mijn werk is afwisselend omdat ik zowel op de studiezaal werk als de boekingen verzorg.

Tijdens de openingstijden van de studiezaal zorg ik samen met mijn collega’s dat de dienstverlening goed verloopt. Dit houdt o.a. in bezoekers helpen met hun stamboomonderzoek, bezoekers wegwijs maken op onze website, verschillende gemeenten voorzien van dossiers en bouwtekeningen opzoeken. Daarnaast plan ik de boekingen voor collega’s, schoolbezoeken en verschillende projecten die wij organiseren. Ook regel ik alles wat daarbij komt kijken;  koffie, thee, hapjes en de volledige aankleding van een symposium. En dit allemaal samen met een ontzettend fijn team van collega’s!

Stef Uijens
Medewerker Archief

Ik houd mij bij Regionaal Archief Tilburg bezig met dienstverlening, archiefeducatie en het coördineren van onze fantastische groep vrijwilligers.

Het allerleukste aan mijn baan vind ik dat het zo veelzijdig is. Omdat ik eigenlijk drie functies in één heb, is geen dag hetzelfde. Bij dienstverlening ben je eigenlijk de hele tijd bezig met het uitvoeren van kleine historische onderzoekjes met onderwerpen die je zelf nooit had kunnen bedenken. In mijn werk heb ik veel contact met vrijwilligers en bezoekers met diverse interesses en achtergronden, daar haal ik ook op persoonlijk vlak veel uit. Ik ervaar het archief als een prettige organisatie waarin ruimte is voor eigen ideeën en persoonlijke ontwikkeling.

Stage & vrijwilligerswerk

Regionaal Archief Tilburg staat vaak open voor vrijwilligers en is een uitstekende plek om je eerste werkervaring op te doen. 

Regionaal Archief Tilburg is een erkend leer- / werkbedrijf en we bieden jaarlijks stageplaatsen aan. Veel vrijwilligers werken aan het restaureren, digitaliseren en onderzoeken van archieven. Vaak zijn er meer aanvragen dan plaatsen binnen onze organisatie. per aanvraag kijken we welke opleiding of werkervaring het beste aansluit op werkzaamheden die beschikbaar zijn.

Bekijk het vacatureoverzicht hierboven voor specifieke vacatures voor vrijwilligerswerk of een stage die bij jou past, of stuur een open sollicitatie via deze link.

Contact

Regionaal Archief Tilburg     
 
Postbus 4265                       013 - 54 94 570
5004 JG Tilburg                    info@regionaalarchieftilburg.nl
www.regionaalarchieftilburg.nl

Bezoekadres:
Kazernehof 75                     Linkedin                Twitter
5017 EV Tilburg                    Facebook             Instagram


De afdeling HRM is te bereiken op:
 013 - 54 94 515
 vacatures@mommerskwartier.nl

Klik hier voor meer informatie over werkgever Stichting Mommerskwartier en je arbeidsvoorwaarden als je bij ons in dienst komt.

Klik hier voor meer informatie over de sollicitatieprocedure en het Privacy Statement 

Copyright 2019

                Regionaal Archief Tilburg is een instelling van Stichting Mommerskwartier