EmailTwitterFacebookLinkedIn

Werken bij TextielMuseum | TextielLab

Het TextielMuseum is een dynamisch en creatief museum in bedrijf. Het is de enige plek ter wereld waar design, kunst, mode, erfgoed én innovatie op het gebied van textiel samenkomen. De combinatie van inspirerende tentoonstellingen, educatieve programma’s en het gespecialiseerde TextielLab voor onderzoek en productie maakt het museum uniek in zijn soort. In het TextielLab werken (inter)nationale ontwerpers, architecten, kunstenaars en veelbelovende studenten samen met onze textielexperts om de eindeloze mogelijkheden van materialen en technieken te ontdekken.

De medewerkers in het museum werken zes dagen per week samen met passie en creativiteit aan een optimale bezoekersbeleving. Van tentoonstellingen en workshops tot toezicht op veiligheid en verkoop van eigen in het TextielLab gemaakte producten.

Bij het TextielMuseum kun je onder andere werken als conservator, educator, medewerker marketing en communicatie, toezichthouder, demonstrateur en rondleider. Daarnaast kun je het team van het TextielCafé of de TextielShop komen versterken, of aan de slag gaan als productontwikkelaar of specialist in het TextielLab. Het TextielMuseum heeft regelmatig nieuwe vacatures, scrol naar beneden voor een actueel overzicht.


             
           


Actuele vacatures

Staan er geen vacatures open of staat die van jou er niet tussen?
Stuur dan, o.v.v. de door jou gewenste functie, een open sollicitatie in:

Onze medewerkers vertellen...

Karen Zeedijk
Medewerker TextielLab

Ik werk in het TextielLab op de afdeling tuften en de afdeling passement. Dat is heel afwisselend omdat we steeds met andere opdrachtgevers werken. Elke opdracht heeft zo zijn eigen uitdagingen. Dat vraagt heel veel van ons inlevingsvermogen en van onze vakkennis, maar dat maakt ons werk ook heel boeiend.

Het TextielLab is een super bruisende plek waar je elke dag weer voor nieuwe uitdagingen komt te staan en waar je in de top van je vakgebied met nationale en internationale mensen die uitdagingen mag tackelen. Echt heel inspirerend!

Floortje de Boer
Educator

In het TextielMuseum gebeurt er elke dag wat nieuws. We werken midden tussen de vormgevers en kunstenaars van de toekomst en ik krijg de kans zowel jeugd, het talent van de toekomst als volwassenen, leek en professional met de professionele maker in het TextielLab in aanraking te laten komen. Met educatie prikkelen we mensen en laten ze de wondere wereld van textiel zien.

Het geeft me altijd energie om te zien wat voor bevlogenheid er in het museum heerst, zowel onder de makers als onder mijn collega’s. 

Mohamed Abdelmoumen
Gastheer / Toezichthouder

In mijn functie als gastheer en toezichthouder heb ik veel contact met bezoekers en collega’s. Ik open en sluit het museum en houd toezicht op alle ruimtes in het museum. Dit doe ik al meer dan 20 jaar! En nog steeds met veel plezier.

Het leukste aan mijn functie vind ik het persoonlijke contact met mensen. Ik ben voor iedereen aanspreekbaar en vind het leuk om behulpzaam te zijn. Daarnaast word ik geregeld herkend door ‘vaste’ bezoekers die mij weten te vinden voor een vraag of een praatje.

Stage & vrijwilligerswerk

Het museum is een erkend leer- / werkbedrijf en we hebben jaarlijks plaats voor meerdere (internationale) stagiaires. Daarnaast beschikken we over meerdere werkervaringsplaatsen en plaatsen voor vrijwilligers. We hebben vaak meer aanvragen dan plaatsen binnen onze organisatie. We zullen in dat geval kijken welke opleiding of werkervaring het beste aansluit op werkzaamheden die beschikbaar zijn.

Wanneer we een specifieke vacature hebben voor een stage, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk staat deze in het vacatureoverzicht hierboven vermeld. Het is altijd mogelijk om een open sollicitatie te sturen via deze link

Zoek je een specialistische stage (breien en weven) in het TextielLab? Bekijk dan eerst even de informatie via deze link
Looking for an internship in the TextielLab (knitting or weaving)? Please check this link for further information. If you are looking for other international internship possibilities, please contact our HR department at vacatures@mommerskwartier.nl

Contact

TextielMuseum | TextielLab   
 
Postbus 4265                       013 - 53 67 475
5004 JG Tilburg                    info@textielmuseum.nl / info@textiellab.nl

Bezoekadres:
Goirkestraat 96                  Linkedin               Twitter
5046 GN Tilburg                 Facebook             Instagram
www.textielmuseum.nl


De afdeling HRM is te bereiken op:
 013 - 54 94 515
 Vacatures@mommerskwartier.nl

Klik hier voor meer informatie over werkgever Stichting Mommerskwartier en je arbeidsvoorwaarden als je bij ons in dienst komt.

Klik hier voor meer informatie over de sollicitatieprocedure en het Privacy Statement 

Copyright 2019

                TextielMuseum | TextielLab is een instelling van Stichting Mommerskwartier